Peer-to-Peer Advies

Ontwikkelprogramma voor ambtenaren die vooruit willen
Jezelf ontwikkelen door het bedrijfsleven of een andere sector te adviseren? Doe mee aan een uniek leer- & werktraject voor ambtenaren waarin je aan de slag gaat met een urgent organisatievraagstuk. Je helpt daarmee jouw opdrachtgever en je ontwikkelt jezelf!
Ontdek dat je meer kunt
De ervaring leert dat je met dit leer- en werktraject snel kan groeien.
Het programma bestaat uit twee onderdelen en duurt in totaal ongeveer 4 maanden. Kort maar krachtig dus.
Leren in de praktijk
De adviesopdrachten bestaan uit actuele en complexe organisatievraagstukken. De opdrachtgever heeft behoefte aan een frisse kijk op de kwestie en de oplossing daarvan. Daarom voer je een adviesopdracht altijd samen met een andere deelnemer uit. Door gezamenlijk je krachten te bundelen kun je het werk verdelen, benut je elkaars kwaliteiten en kom je tot betere oplossingen!
Buiten de gebaande paden
het avontuur opzoeken
Met het ontwikkelprogramma Peer-to-Peer Advies kom je nog eens ergens!

Wat ga je leren?
Het programma is bij uitstek geschikt als je situaties wilt leren managen die vragen om:
  • Klant- en resultaatgerichtheid
    Je neemt de opdrachtgever steeds als vertrekpunt in het realiseren van je advies. Over het resultaat en wat je nodig hebt, maak je concrete afspraken.
  • Jezelf positioneren
    Adviseren van de ander vraagt om het innemen van een duidelijke positie. Zeker omdat je vaak geen specifieke kennis hebt van het werk van de opdrachtgever.
  • Interveniëren zonder formele positie
    Je voorkeursstijl verdiepen en uitbreiden zodat je de opdrachtgever mee neemt in wat het meest passend is.
  • Managen van uren en doorlooptijd
    Je maakt samen een plan van aanpak en bewaakt deze gedurende het adviestraject.
Meest gestelde vragen
Alle vragen en antwoorden over het programma 'Peer-to-Peer Advies' overzichtelijk op een rijtje.
Praktijkvoorbeelden
Deelnemers gaan uitdagende vraagstukken aan bij een grote diversiteit aan Nederlandse bedrijven en organisaties.
KNGF
Is de financiering van een buddy-hond mogelijk vanuit de WMO? Dat zochten we uit voor het KNGF.
FrieslandCampina
Hoe verminder je het aantal vrachtwagenbewegingen van en naar de fabrieken van FrieslandCampina?
ANWB
Voor de ANWB onderzochten we hoe een concept voor persoonlijke oplaadpalen voor elektrisch rijden het beste gepitcht kan worden aan gemeenten.
PepsiCo
PepsiCo wilde weten hoe zij het waterverbruik in hun chipsfabriek in Broek op Langendijk konden verlagen. De oplossing vonden we in één van hun fabrieken in het Verenigd Koninkrijk.
Zorggroep Groningen
Luisteren is soms net zo belangrijk als praten. Zeker in de zorg. Daarom onderzochten we voor Zorggroep Groningen hoe de medezeggenschap van cliënten beter ingericht kon worden.
Shimano
Als je fietsen maakt, dan wil je natuurlijk ook een fietsenplan voor je eigen medewerkers. We onderzochten we twee verschillende scenario's voor Shimano.
Zorginstituut Nederland
Practice what you preache
Het Zorginstituut Nederland is gestart met een bijzondere variant van het leertraject Peer to Peer Advies. Professionals van diverse organisaieonderdelen doen vier maanden adviesopdrachten voor verschillende organisaties in het zorgwerkveld. Het tweede programma start deze herfst, terwijl de eerste groep ZIN-professionals hun deelname vlak voor de zomervakantie afrondden. Zo kregen het IJsselland Ziekenhuis , Yes We Can Clinics, Overvecht Gezond, GGZ Noord-Holland Noord, Aafje en gezondheidscentrum De Rubenshoek advies over uiteenlopende vragen. Via de adviestrajecten zoekt het Zorginstituut nieuwe verbindingen met het zorgwerkveld, terwijl deelnemende medewerkers bij de uitvoering zich door ontwikkelen als moderne publieke professional. Inhoud en vorm van het ontwikkelprogramma zijn dus congruent met elkaar. Practice what you preache!

Jawel, het vervolg staat ook al gepland! Vanaf 1 november doen niet alleen de professionals van het Zorginstituut Nederland mee, maar ook die van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).
Ministerie Justitie en Veiligheid
Blik naar buiten en in verbinding
Uitdagingen op het terrein van veiligheid worden steeds groter. Dat vraagt om een goede samenwerking tussen partijen die het veiligheidsdomein raken of daar midden inzitten. Natuurlijk werken die partijen nu ook al samen. Het aantal mogelijke incidenten is echter groot en divers. Hierdoor zijn heel veel organisaties betrokken. Bovendien zijn het niet altijd dezelfde partijen. Dit vraagt van J&V-professionals om maatschappelijke oriëntatie, zicht op nieuwe ontwikkelingen, relaties met andere partijen in het veiligheidsdomein en het vermogen om coalities te vormen. Via de adviestrajecten ontstaan er nieuwe verbindingen met het werkveld, terwijl deelnemers zich doorontwikkelen als moderne publieke professional.
Meld je aan voor het voorjaarsprogramma 2024
Het voorjaarsprogramma start op 8 maart 2024. Zeker zijn van een plek? Dan raden we je aan om je zo snel mogelijk in te schrijven. Doe het in ieder geval vóór 1 februari 2024. Je kunt je ook al inschrijven voor het najaarsprogramma 2024. Dit start in november. De precieze data vind je bij de 'meest gestelde vragen'.
Meer weten?
Bel of mail me gerust.
Arjen Kaarsemaker
Managing Partner
+316 55 39 59 38
info@thecuriousnetwork.nl