Trading Places voor HR
Trading Places is een uitdagend action learning programma dat al 10 jaar bestaat. In januari start een speciale editie voor HR-professionals die hun persoonlijk leiderschap willen ontwikkelen. Inclusief een functieruil waarbij je volledig meedraait in een andere organisatie.
Trading Places voor HR
Even helemaal uit je comfort zone en laten zien wat je waard bent als HRM'er. Dat is het beproefde recept van Trading Places.
Functiewissel
Je ruilt voor een half jaar van baan met een HR-professional uit een andere organisatie en keert met nieuwe kennis en ervaring terug in je huidige baan.
Trainingsprogramma
Tijdens de functieruil word je begeleid en volg je een trainingsprogramma. De inzichten die dit oplevert pas je toe in de dagelijkse praktijk van je interimklus.
Verschillende sectoren
Het leer- en werktraject Trading Places voor HR is geschikt voor HR-professionals van verschillende sectoren.
Uit je comfortzone
Je gaat het matchingsproces aan zonder dat van tevoren vaststaat met welke andere deelnemer je van functie ruilt. Zo zijn vraag en aanbod van ruilfuncties altijd in balans.
Meest gestelde vragen
Alles wat je wilt weten over het Trading Places voor HR vind je in deze FAQ lijst. Heb je nog vragen of mis je toch nog bepaalde informatie? Laat het ons weten.
Hoe weet ik of het iets voor mij is?
 • Je hebt een allround hr-functie;
 • je bent bijvoorbeeld werkzaam als HR-adviseur of MD-adviseur;
 • Je bent sparringpartner voor het management en werkt mee aan het behalen van organisatiedoelen van jouw interne klanten;
 • Je werkt in een grote organisatie (minimaal 500 fte);
 • Je bent minimaal HBO opgeleid.
Wat levert het mij op?
 • Een krachtige leeromgeving om persoonlijk leiderschap in HR door te ontwikkelen;
 • Een blik in de keuken hoe andere organisaties Human Resource Management inzetten.
 • De mogelijkheid om je CV uit te breiden met werkervaringen in een andere organisatie of sector;
 • Inzicht in de waarde van jouw kwaliteiten;
 • Inspiratie en energie hoe je als HR-professional verder wilt in je functie;
 • Een nieuw netwerk en nuttige contacten.
Aan welke tijdsinvestering moet ik denken?
Trading Places voor HR bestaat uit een functieruil en een begeleidend trainingsprogramma met een aantal on site en online bijeenkomsten:

 • Functieruil van ongeveer 4 maanden
 • 4 trainingsdagen verdeeld over 3 trainingsblokken (on site)
 • 2 intervisiebijeenkomsten in kleine groepen (online)
 • Korte meet ups met de andere deelnemers (online)
 • Coaching naar behoefte
Hoe ziet het trainingsprogramma eruit?
Tijdens de functieruil word je begeleid en volg je een trainingsprogramma met verschillende onderdelen:

Intakegesprek
Het intakegesprek met jou en je leidinggevende is bedoeld om jullie wensen en verwachtingen te concretiseren. Ter voorbereiding hebben jullie nagedacht over de extra opdracht die de andere deelnemer oppakt in de ruilperiode.

Training 1
Tijdens de (tweedaagse) startbijeenkomst kom je tot een functiewissel. Je maakt intensief kennis met de andere deelnemers (HR-professionals uit verschillende organisaties en sectoren) en kiest in een aantal stappen een passende ruilpartner. Uiteraard begeleiden we je in dit proces. Verder maak ga je in kleine groepjes aan de slag met de extra opdrachten en maak je afspraken daarover. Tenslotte bereid je je voor op een startgesprek met de opdrachtgever: je tijdelijke leidinggevende.

Startgesprek
In het startgesprek met je opdrachtgever maak je de functiewissel definitief. De ontvangende organisatie heeft daarin altijd het laatste woord. Bij groen licht maak je een opdrachtbevestiging waarbij de opdracht, de inzet, en de beoogde resultaten vastlegt. Kort na het startgesprek start je daadwerkelijk in je nieuwe functie.

Intervisiebijeenkomst 1
Intervisie is een vorm van deskundigheidsbevordering, waarbij je lastige kwesties met je vakgenoten op een gestructureerde wijze bespreekt. Je ontvangt advies, tips en feedback zodat je weer verder kunt. De intervisie wordt begeleid en vindt online plaats.

Training 2
Halverwege het programma, volg je een training waarin ervaringen worden uitgewisseld en nieuwe kennis wordt aangereikt. Verder ga je gezamenlijk aan de slag met de HR-opdrachten.

Intervisiebijeenkomst 2
Je neemt deel aan een online intervisiebijeenkomst met andere deelnemers. Je kunt een vraag of kwestie inbrengen die gezamenlijk wordt besproken.

Training 3
Je functieruil is inmiddels afgerond en je hebt een eindevaluatie met je opdrachtgever uitgevoerd. Tijdens de gezamenlijke bijeenkomst presenteer je de opbrengsten. We kijken ook vooruit naar hoe je je ervaringen kunt borgen en verzilveren.

Meet ups
Dit zijn korte online bijeenkomsten om de stand van zaken met elkaar uit te wisselen en de onderlinge verbondenheid te vergroten.
Welke datums moet ik vrijhouden voor de trainingen en bijeenkomsten?
Programma 2021

Training 1: 21 en 22 januari 2021
Training 2: 22 april 2021
Training 3: 9 juli 2021

Intervisiebijeenkomsten en meet ups worden in onderling overleg bepaald.

Uiterste aanmelddatum: 1 december 2020
Wie komt er op mijn plek
In het programma bepaal je zelf met wie je ruilt. Wij begeleiden het matchingsproces maar koppelen geen deelnemers direct aan elkaar. Je onderzoekt daarbij ook of de ruilpartner jouw functie goed kan overnemen. Nadat de wissels tot stand zijn gekomen, heeft iedere deelnemer een startgesprek bij zijn of haar opdrachtgever. Jullie leidinggevenden hebben altijd het laatste woord. Zo houden beide organisaties zelf grip op de kwaliteit, waarbij jij de voorselectie doet.
Hoe ver moet ik reizen?
We streven naar een de maximale reistijd van één uur.
Wat zijn de deelnamekosten?
De deelnamekosten bedragen € 2.950,- (btw-vrij). De verblijfskosten die samenhangen met de trainingsdagen (inclusief één overnachting) bedragen € 395,-
Hoe meld ik me aan?
Voor deelname aan het programma kun je je tot twee maanden voor de aanvang van het programma aanmelden door het sturen van een mailtje. We nemen dan binnen 1 werkdag contact met je op.